Imbalsamarea

Prin imbalsamare putem intelege aplicarea unei anumite metode artificiale de conservare prin injectarea sau contactul corpului extern sua intern cu anumite substante fluide pentru a putea impiedica descompunerea, prin stabilizarea tesuturilor facandu-le imposibile consumului de catre bacterii.

Pentru majoritatea oamenilor, imbalsamarea reprezinta ajutorul sau contributia unui specialist la mentinerea imaginii din viata persoanei care a trecut in lumea cealalta si la prelungirea ultimelor chlipe ale acestuia fata de persoanele care i-au fost dragi.

Rolul imbalsamatorului

Imbalsamatorul este omul specializat in stiinta imbalsamarii, iar principala sa sarcina este aceea de a pregati corpul defunctului inainte ca acesta sa fie inmormantat.

Imbalsamarea se efectueaza pentru a putea pastra corpul persoanei decedate de la data in in care acesta a murit, pana la funeralii, acesta ramanand cu un aspect natural, prevenind in acelasi timp infectiile care se pot raspandii la persoanele din jurul acestuia.

Imbalsamarea se efectueaza dupa urmatoarele etape :

- Se injecteaza persoana decedata cu substante chimice dezinfectante in sistemul arterial;

- Se indeparteaza fluidele din corp, iar acesta este spalat cu un sapun antibacterian;

-Se foloseste ceara sau machiaj pentru a putea restaura parti ale corpului defunctului care au fost afectate de niste traumatisme severe pentru a oferii pielii un aspect natural.

Imbalsamatorul nu este doar un medic profesionist ci si un om empatic cu suferintele persoanelor apropiate decedatului, fiind capabil sa actioneze cu tact in aceste situatii dificile.

filme porno